Πραξικόπημα στο σπίτι! Γιατί; Πέρασε το μισό καλοκαίρι χωρίς ούτε μια μελιτζάνα, η μαμά και η κόρη δεν αντέχαμε άλλο. Ο μπαμπάς μας δεν τις τρώει και έτσι εγώ (από βαρεμάρα περισσότερο) για να μη φτιάχνω διπλά φαγητά τις αποφεύγω. Μαγειρέψαμε λοιπόν ένα φαγητό εύκολο και με μελιτζάνες και βγάλαμε το άχτι μας.

χρειαζόμαστε:
1 κιλό μελιτζάνες
1 κιλό πατάτες σε φέτες λεπτές
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές χρωματιστές (κόκκινη-πορτοκαλί)
αρκετό μαϊντανό
500 τριμμένα τυριά (γκούντα, φέτα, ανθότυρο)
150 γρ ζαμπόν σε κομματάκια αλάτι
πιπέρι
λάδι
1 αυγό
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι ντοματοχυμό


Αν θέλουμε αφαιρούμε το φλοιό από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε όχι πολύ χοντρές φέτες. Τις αφήνουμε σε αλατόνερο να ξεπικρίσουν για 20 λεπτά. Τρίβουμε στο μπλεντεράκι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το μαϊντανό. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω το μισό μείγμα κρεμμυδοπιπεριών, το μισό μείγμα τυριών και το μισό ζαμπόν. Στρώνουμε μετά τις μελιτζάνες και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα μισά (κρεμμύδι, τυριά, ζαμπόν) Αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και το ντοματοχυμό και το ρίχνουμε από πάνω. Ρίχνουμε όσο λαδάκι θέλουμε και το σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Το ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε 220β και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 και αφήνουμε να ψηθεί 40-45 λεπτά. Τα τελευταία 15-20 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο να πάρει χρώμα.

Για τα αγόρια φτιάξαμε μια πίτα με κιμά και κολοκύθια αλλά θα τη βάλω αύριο!
Περιμένοντας λοιπόν τη φιλενάδα, έψαξα φωτογραφίες από την τελευταία φορά που ήμασταν μαζί! Είπα να σας δείξω μερικές. Ας ξεκινήσουμε από το Niagara. Μας έχει δείξει φυσικά πολλές η Κική και πολύ καλύτερες αλλά εγώ αυτές που θα σας δείξω είναι τραβηγμένες από έναν πύργο με εστιατόριο, που έκανε πλήρη περιστροφή σε 1 ώρα, αν θυμάμαι καλά!


Το Σάββατο λοιπόν, βλέποντας στην εκπομπή του τον Παρλιάρο να δημιουργεί, με έπιασε μια τρέλα για κάτι σοκολατένιο! Φυσικά αποφεύγουμε τις σοκολατόπιτες και τα μπράουνις για ευνόητους λόγους! Έφτιαξα λοιπόν μια καρυδόπιτα για να ξεφορτωθώ και ένα ανοικτό σακουλάκι καρύδια που είχα για λίγο καιρό.

Θα χρειαστούμε:
200 γρ. βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι γάλα
3 φλιτζάνια αλεύρι
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
2 φλιτζάνια καρυδόψιχα αλεσμένη
1 κουβερτούρα λιωμένη για γλάσσο

Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, και το κακάο. Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και την καρυδόψιχα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα που βγαίνει το πλαϊνό και ψήνουμε στους 180β για 45-50 λεπτά. Αφού τη βγάλουμε και την αφήνουμε να κρυώσει την αλείφουμε με την λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με καρύδι.

Εντάξει, σοκολατόπιτα δεν είναι αλλά εγώ κάπως ικανοποίησα την όρεξη μου ;-)

Ευχαριστώ τις καλές μου Betty και Χριστιάνα για την τιμή που μου κάνανε να μου δώσουν άλλο ένα βραβείο, αυτό του "αξιαγάπητου blog"!! Χαίρομαι και εγώ όπως όλοι για αυτό. Αισθάνομαι, όπως φαντάζομαι και άλλοι ότι είμαστε όλοι μια παρέα αγαπημένων φίλων που παίζουμε, και γελάμε σαν παιδιά!
Πρέπει και εγώ τώρα
  1. Να δεχτώ αυτό το βραβείο, να το αναρτήσω το στο blog μου μαζί με το όνομα του ατόμου που με βράβευσε, και το link στο blog
  2. Να απονείμω το βραβείο αυτό σε άλλα 15 αξιαγάπητα blogs.
    Επίσης να θυμηθώ να επικοινωνήσω με τους bloggers και να τους
    ενημερώσω ότι τους επέλεξα για αυτό το βραβείο.
Λοιπόν, κουράστικα πολύ για να βρω που θα δώσω και εγώ με τη σειρά μου το βραβείο γιατί έψαχνα φίλους που από όσο έχω δει δεν το έχουν πάρει. Αν ξέχασα κανένα συγνώμη αλλά τελικά σε λίγο χρονικό διάστημα, οι φίλοι γίνατε τόσοι πολλοί!!

Δίνω λοιπόν το βραβείο στους:
HFL,Vassilis online, Aspa online, Εύη, Όρεξη να΄χεις, Το μονοπάτι, Οι δυο μας στη κουζίνα, Ανήσυχες σκέψεις, Όνειρα με θέα, Ο κήπος του Theo, Cook the book, Navarino-s, Σπιτικό φαγάκι, Ποικιλία γεύσεων, Homemade.

Και πάλι ευχαριστώ Betty και Χριστιάνα! You made my day!!!
Ζέστη, ζέστη , πως να μαγειρέψει κανείς τίποτα βαρύ; Μας αρέσουν πολύ τα ζυμαρικά και αυτή είναι μια ευκαιρία να τα φάμε με διαφορετικό τρόπο. Βάζουμε και λίγο κοτοπουλάκι μέσα για να γίνει ένα κανονικό φαγητό!

Χρειαζόμαστε

500 γρ τορτελίνια βρασμένα
2 φλιτζάνια κοτόπουλο ψημένο κομμένο σε κομμάτια
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές πράσινες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό
1 κουταλιά βότανα Προβηγκίας (βασιλικό, θυμάρι,ρίγανη,δενδρολίβανο, μαιντανό, εστραγκόν)
1/4 φλιτζάνι λάδι.
αλάτι

Ανακατεύουμε τα τορτελίνια, το κοτόπουλο, τις ελιές, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Χτυπάμε στο μπλεντεράκι τη μαγιονέζα με το λάδι, το ξύδι και τα βότανα. Τα ρίχνουμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.


Για να ομορφύνω τη φωτογραφία έβαλα ντοματάκια και ολόκληρες ελιές για στόλισμα. Τελικά η σαλάτα άρεσε αυτή τη φορά περισσότερο, οπότε όποιος θέλει τα βάζει στη συνταγή!
Τρεις εβδομάδες περίπου μείνανε!!!Σε αναμονή λοιπόν της αγαπημένης ξενιτεμένης φίλης ας κάνουμε ένα κέικ δροσερό και νόστιμο που έχω βρει σε ένα από τα περιοδικά που μου στέλνει.

χρειαζόμαστε:

250 γρ. βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 μεγάλα αυγά
1 κονσέρβα ανανά σε φέτες
1 φλιτζάνι χυμό ανανά
2 κουταλάκια τζίντζερ σκόνη ή τριμμένο.
για το γλάσσο
2 1/2 ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 χυμό ανανά


Για το χυμό ανανά βάζω όσο είναι το ζουμί της κονσέρβας και συμπληρώνω με χυμό από τους έτοιμους χυμούς. Αν δεν είναι και μόνο ανανάς δεν είναι και πρόβλημα, εγώ είχα ένα με 5 φρούτα. Λιώνουμε στο μπλεντεράκι τις φέτες ανανά.
Για το κέικ τα γνωστά. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα αυγά και μετά το αλεύρι ανακατεμένο με τη μπέικιν πάουντερ και το 1 φλιτζάνι χυμό ανανά εναλλάξ. Στο τέλος ρίχνουμε τον ανανά ανακατεμένο με το τζίντζερ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 45 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε το ξυλάκι και να βγαίνει καθαρό. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την άχνη με το βούτυρο και το 1/4 φλιτζάνι ανανά μέχρι να γίνει ένα γλάσσο και το ρίχνουμε πάνω στο κέικ. Εγώ το έκανα λίγο αραιό μήπως και γλυτώσουμε καμιά θερμίδα....λέμε τώρα!!!
Έχω τραπέζι αύριο, όχι τίποτα σπουδαίο, οικογενειακό, αλλά ένα γλυκάκι (ή και δυο)είναι απαραίτητο. Έφτιαξα τα παγωτίνια μου αλλά μια τάρτα φρούτων είναι ότι πιο δροσιστικό.

Την έκανα με:
1 έτοιμη τάρτα από το Σ/Μ (αυτή που είναι σαν παντεσπάνι)
1 κρέμα γάλακτος μικρή
1 κουταλιά άχνη
1 πακέτο ζελέ ανανά
κονσέρβα ανανά
ροδάκινα κομπόστα
φράουλες


Έφτιαξα το ζελέ όπως λέει το κουτί αλλά αντί για κρύο νερό έβαλα το χυμό από τις κονσέρβες φρούτων και ράντισα πολύ καλά την τάρτα. Την άφησα λίγο να παγώσει. Έβαλα και το ζελέ στο ψυγείο να κρυώσει λίγο άλλα όχι να πήξει. Χτύπησα την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί και την έστρωσα στην τάρτα. Έβαλα τα φρούτα και από πάνω έβαλα το υπόλοιπο ζελέ. Έτοιμο το γλυκάκι, εύκολο και γρήγορο!

Πολλά, πολλά ευχαριστώ στη Κική που με πρότεινε για το βραβείο φαντασίας! Αισθάνομαι περίεργα γιατί όταν το ξεκίνησα όλο αυτό δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έμπαινα μέσα σε μια παρέα που θα με καλοδεχόταν με καλοσύνη και αγάπη!
Τώρα πρέπει και εγώ να γράψω τα 5 πράγματα που με ωθούν στη δημιουργία.

1. Μου αρέσει να αισθάνονται όλοι χαρούμενοι όταν τους μαγειρεύω, θέλω να φεύγουν χορτάτοι και ευτυχισμένοι!

2. Μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούρια πράγματα, υλικά, κατσαρολικά, φόρμες, στολίδια και μπιχλιμπίδια!

3. Δεν μπορώ με τίποτα να πετάξω φαγητό! Ότι μένει στην κατσαρόλα, στο ψυγείο ή στο ντουλάπι γίνεται οπωσδήποτε κάτι άλλο για το επόμενο γεύμα!

4. Ψάχνω συνέχεια για νέες συνταγές όπου μπορώ να τις βρω, στο internet, σε περιοδικά, παντού. Μου αρέσει να τις δοκιμάζω, να τις αλλάζω, να τις στολίζω!

5. Και το κυριότερο μου αρέσει να μαγειρεύω για μένα! Με γεμίζει, με ξεκουράζει, με κάνει χαρούμενη! Τι τα θέλετε, βρήκαμε το φάρμακο της κατάθλιψης ;-)

Και τώρα πρέπει να απονείμω το βραβείο σε άλλους 5. Δύσκολη δουλειά, άσε που με πρόλαβε η LILA σε μερικούς! Λοιπόν, απονέμω το βραβείο με αγάπη:

1. Στην Κική για τα όνειρα με θέα γιατί η φαντασία της δεν είναι μόνο στη μαγειρική!

2. Στον kipo tou theo για τη φαντασία στις αναρτήσεις.

3. Στα κορίτσια από το aromacooking.Ξέρω ότι οι περισσότερες έχουν πάρει βραβεία προσωπικά αλλά εμένα μου αρέσουν όλα σε αυτό το blog.

4. Στην κουζίνα της mama για τις υπέροχες ζαχαροπλαστικές με ζαχαρόπαστα!

5. Στα παιδιά από το Μονοπάτι για τις καταπληκτικές αναρτήσεις που μας κάνουν να θέλουμε να φύγουμε από δω!!!

Είναι και τόσοι άλλοι που θα ήθελα να δώσω το βραβείο, πολλοί το έχουν ήδη, ελπίζω να το πάρουν όλοι!
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα σε όλους! Ένας μήνας έμεινε μέχρι η αγαπημένη μου φίλη να έλθει στην Ελλάδα και το σπίτι μας και οι καρδιές μας ετοιμάζονται να την υποδεχθούν! Καλά, τι οίστρος είναι αυτός βραδιάτικα!!

Ένα νόστιμο και ελαφρύ φαγάκι με κολοκυθάκια θα φτιάξω και εγώ!

Θα χρειαστούμε:
2 κουταλιές σούπας λάδι
4 μεγάλα κολοκύθια
4 μεγάλες ντομάτες
2 κρεμμύδια
2 κουταλάκια βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια θυμάρι
αλάτι , πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γκούντα

Κόβουμε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Λαδώνουμε ένα ταψί με τη μια κουταλιά λάδι. Βάζουμε τα μισά κολοκυθάκια, μετά τις μισές ντομάτες και τα μισά κρεμμύδια. Προσθέτουμε από μια κουταλιά βασιλικό και θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και το μισό τυρί. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα με την ίδια σειρά. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 45-50 λεπτά. Προς το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα.