σαλάτα με αβοκάντο και παπαρουνόσπορο/Avocado and Poppy Seed Salad

Τίποτα περίεργο, μια σαλατούλα σας έχουμε σήμερα, απλή αλλά νοστιμότατη. Δυο είναι οι τσαχπινιές στα κατά τα άλλα απλά υλικά. Η μια είναι ότι ψήνουμε στο γκριλ το αβοκάντο και ή άλλη ο παπαρουνόσπορος  στη σάλτσα που δίνει μια εντελώς άλλη γεύση σε όλη τη σαλάτα.

χρειαζόμαστε
1 μαρούλι
1 φλιτζάνι ρόκα
10-12 ντοματίνια
2 αβοκάντο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
για τη σάλτσα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές λεμόνι
2 κουταλάκια μέλι
1 κουταλάκι ξύδι
1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
2 κουταλάκια παπαρουνόσπορο
αλάτι-πιπέρι

Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι, το κρεμμυδάκι και τη ρόκα, ψιλοκομμένα, χοντροκομμένα, όπως μας αρέσουν. Ρίχνουμε και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Καθαρίζομε τα αβοκάντο και τα κόβουμε στα δυο. Με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι ένα τηγάνι με γραμμές, αλείφουμε και τα αβοκάντο και τα αλατοπιπερώνουμε. Μόλις κάψει το τηγάνι βάζουμε τα αβοκάντο να ψηθούν από την κομμένη μεριά πρώτα, 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να κάνουν τις γραμμές από το ψήσιμο. βγάζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα προσθέτουμε στη σαλάτα μας.
Για τη σάλτσα, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια γυάλα που κλείνει καλά και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.
Nothing special for today, we just have a simple, yet delicious salad. There are two twists to the otherwise simple  ingredients. One is the grilled avocado, and the other is poppy seed in the dressing, which brings a totally different taste to the salad.

we need
1 head of roman lettuce
1 cup arugula
10-12 cherry tomatoes
1 avocado
2 green onions
dressing
1/4 cup olive oil
2 Tbsps lemon juice
2 tsps honey
1 tsp vinegar
1 tsp Dijon mustard
2 tsps poppy seed
salt and pepper, to taste

In a bowl, finely or coarsely chop lettuce, arugula and green onions. Halve cherry tomatoes and add to greens. Peel and halve avocado. Brush bottom of grilling pan with olive oil, season and brush avocado with olive oil. When pan is hot, add avocado halves and grill for 1-2 min. on each side, until they have grilling lines, remove, slice thinly and add to salad.
Turn all dressing ingredients into a glass jar and shake well to blend. Pour dressing over salad and serve.

10 σχόλια:

  1. Υπέροχη η σαλάτα! Πεντανόστικη και τι ωραία χρώματα που έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλή σαλατούλα την λες αυτή??
    Εγώ την λέω σαλάτα υπερπαραγωγή!!!
    Και το ψημένο αβοκάντο, πρωτοτυπότατο!!!!!!!
    Εξαιρετική πρόταση Μαράκι!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα, απλή σαλάτα δεν είναι σε καμία περίπτωση. Μ"αρεσει που έκανες βινεγκρετ με dijon, να ξεφεύγει λίγο η γεύση από τα ίδια και τα ίδια. Ομολογουμένως με ξένισε το ψήσιμο του αβοκάντο, δεν το εχω δει ποτέ και μ'αρεσει σαν ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δροσερή, γευστική και πεντανόστιμηηηηη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σούπερ σαλάτα !
    Την έτρωγα με χίλια!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και οι δύο τσαχπινιές μου αρέσουν πάρα πολύ!
    Τι πρωτότυπο να ψηθεί στο γκριλ το αβοκάντο!
    Και τα χρώματα πολύ ωραία, μπράβο για όλα λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή την εκπληκτική σαλάτα την τρώω σχεδόν καθημερινά!Το αβοκάντο το λατρεύω και πηγαίνει απίστευτα με τη πράσινη σαλάτα! Και ο παπαρουνόσπορος επίσης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η σαλάτα αυτή είναι για την κόρη μου που τρώει το αβοκάντο και την ρόκα .Καλό μήνα να έχετε κορίτσια με υγεία και χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Another winner recipe, Xara! Love, love, this amazing salad with the avocado, and the dressing is super delicious; so perfect and healthy! Pinning it on Pinterest! xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή