Κρεμώδες γλυκό με αρώνια/Creamy dessert with chokeberry sauce

For English, scroll down
Και φτάσανε και τα Χριστούγεννα και αναρωτιέμαι. Που είναι όλες αυτές οι γιορτινές συνταγές που έλεγα ότι θα βάλω; Μια το ένα, μια το άλλο, μια το άλλο ένα, φτάσαμε στο σήμερα λοιπόν.
Ήθελα να φτιάξω ένα γλυκό κρέμα και σκέφτηκα αφού μου αρέσει το cheesecake γιατί να μη φτιάξω την κρέμα του cheesecake σε φόρμα; Έγινε πολύ νόστιμο και εμφανίσιμο. Βοήθησε και η φόρμα ABBRACCIO της Silikomart με το τόσο όμορφο και ιδιαίτερο σχέδιο.
χρειαζόμαστε
200 γρ μασκαρπόνε
100 γρ τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι σαντιγί
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι άρωμα της αρεσκείας μας εγώ έβαλα ρούμι
10 γρ ζελατίνη σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά μαρμελάδα κόκκινη εγώ έβαλα αρώνια
για τη σάλτσα
3 κουταλάκια νερό
3 κουταλάκια μαρμελάδα

Αφήνουμε τα τυριά σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσουν.
Σε ένα γυάλινο μπολάκι βάζουμε το γάλα και ρίχνουμε τη ζελατίνη. Αφήνουμε τη ζελατίνη να φουσκώσει για 5 λεπτά περίπου. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό και βάζουμε το μπολ να ζεσταθεί ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τα τυριά με την άχνη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το άρωμα, τη ζελατίνη και τη σαντιγί. Χτυπάμε ελαφρά να ενωθούν καλά τα υλικά. Ρίχνουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης που έχουμε λαδώσει λίγο, ή σε φόρμα για ζελέ.
Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον πριν να σερβίρουμε το γλυκό.
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό για να αραιώσει λίγο και απλώνουμε κουταλιές ΄πάνω στο γλυκό.
Christmas is just around the corner and I keep wondering...Where are all the holiday recipes I had planned on posting? A little bit of this and a little bit of that, here we are on Christmas week.
I wanted to make a creamy dessert and, since I love cheesecake, I decided to make a cheesecake recipe in a mold. It turned out both delicious and very fancy. I used the ABBRACCIO mold by Silikomart, which gave it the beautiful, special design.
we need
6 2/3 oz mascarpone cheese
3 3/4 oz cream cheese
1 cup whipping cream, whipped
1/2 cup icing sugar
1 tsp essence, I used rum extract
1/3 oz gelatin powder
1/2 cup milk
1 Tbsp red jam (I used chokeberries)
for the sauce
3 tsps water
3 tsps jam

Bring mascarpone and cream cheese to room temperature.
Measure milk in a glass bowl and sprinkle with gelatin.Let sit for about 5 min.
Heat some water in a small saucepan and place bowl in water to keep warm, while stirring to dilute gelatin. Set aside.
Beat mascarpone and cream cheese with sugar, until fluffy. Add essence, gelatin and whipped cream. Beat on low to blend ingredients. Add jam and stir lightly. Transfer mixture to a greased silicone or jello mold.
Refrigerate dessert for at least 6 hours. For the sauce, stir water and jam and spoon over dessert before serving.

8 σχόλια:

  1. Μαρία τέλειο έγινε!! Δεν είχα σκεφτεί να βάλω την μαρμελάδα μου μέσα στην κρέμα του cheesecake!! Ωραία τώρα θα το επιχειρήσω κι εγώ!! Μπράβο!! γεια στα χέρια σου!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουάου!! Πολύ ωραίο γλυκό. Οτι πρέπει για τις γιορτές.
    Δροσιστικο. Κι αυτό το χρώμα της μαρμελάδας τέλειο.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπώ cheesecake !!! Στο κομμάτι φαίνεται πόσο εντυπωσιακό είναι!! Και η μαρμελάδα είμαι σίγουρη ότι το συμπληρώνει υπέροχα!! Πολλά φιλιά και καλές γιορτές κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το "κόκκινο" γράφει εξαιρετικά πάνω στο άσπρο φόντο... και είναι και άκρως επίκαιρο Μαρία μου.
    Ωραία σκέψη για επιδόρπιο τις ημέρες που μας έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ εντυπωσιακό σε εμφάνιση γλυκό!
    Και μου αρέσει που δείχνει ελαφρύ και πλούσιο σε γεύση μαζί!
    Και λίγο ξύσμα λεμονιού θα ταίριαζε πολύ στην κρέμα νομίζω!
    Καλές ευχές Μαράκι, με υγεία και αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικό γλυκό και πάει πολύ με τις γιορτές! Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχο γλυκάκι,φανταστικό επιδόρπιο ξεφεύγεις από τα συνηθισμένα!!
    Καλές γιορτές Μαρία και Χαρά σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα με ευτυχία!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλειο έγινε... φανταστικό και πρέπει να είναι πολύ νόστιμο!!!! Γεια στα χέρια σου Μαρία!!
    Καλή Χρονιά κορίτσια, με υγεία, αγάπη, αισιοδοξία και νοστιμιές!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή