Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

γλυκό με μήλα και αχλάδια/Apple And Pear Dessert

For English, scroll down
Καλημέρα σε όλους! Επειδή δεν μπορούμε να μείνουμε πολύ χωρίς να δημοσιεύσουμε κάτι γλυκό, καλωσορίζουμε την καινούρια εβδομάδα με ένα πανεύκολο και υγιεινό γλυκάκι, νοστιμότατο και ελαφρύ, χωρίς ενοχή μετά από κάθε μπουκιά...:) Η φρουτένια του υφή το κάνει την ιδανική επιλογή να ακολουθήσει ένα πλούσιο γεύμα, ή και απλά να συνοδέψει το απογευματινό μας καφεδάκι.


χρειαζόμαστε
2 μήλα κομμένα σε φέτες (350-400 γρ)
2 αχλάδια κομμένα σε φέτες (120-150 γρ)
30 γρ σταφίδες
50 γρ βούτυρο
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι ή maple syrup
1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
50 γρ κοπανισμένο καρύδι

Σε λίγο ζεστό νερό ρίχνουμε τις σταφίδες για πέντε λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε σε μία πετσέτα να στεγνώσουν αρκετά. Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ και απλώνουμε τα μήλα και τα αχλάδια. Ρίχουμε και τις σταφίδες ανάμεσα. Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα τα μήλα και τα αχλάδια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, βγάζουμε το ταψί, πασπαλίζουμε τα φρούτα με το καρύδι και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.

Μέχρι εδώ τέλειο...το απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο. Έλα όμως που εγώ είχα πάρει κρέμα βανίλιας από τα ΙΚΕΑ; Έριξα λοιπόν και μια δυο κουταλιές από την κρέμα στο πιάτο και έγινε ακαταμάχητο!!!( Και η ενοχή επέστρεψε...)

💡 Με το μέλι έτσι κι αλλιώς θα σκουρύνουν τα φρούτα, αν όμως δε θέλουμε να μας μαυρίσουν όσο τα καθαρίζουμε, τα ανακατεύουμε με μια δυο κουταλιές λεμόνι.

Και αυτή η ανάρτηση που δημιουργήθηκε με σκεύη από το ΙΚΕΑ, είναι για το το διαγωνισμό Food Blog Awards 2016 που διοργανώνει το ΒΗΜΑ GourmetΤο Cookandfeed είναι φέτος υποψήφιο στην κατηγορία Best Family Cooking by IKEA.
Αν θέλετε να μας ψηφίσετε, απλώς πατάτε ΕΔΩ, γράφετε το mail σας και πατάτε το DONE!  
Ευχαριστούμε 💓 


Good morning to all! Since we can't stay away from sweets, we start off the new week with a very easy and healthy dessert, delicious, light and guilt free at the same time...Its fruity texture makes it the ideal choice of dessert to follow a rich meal, or to simply accompany an evening cup of coffee :)

we need
2 apples, sliced (12-14 oz)
2 pears, sliced (4-5 oz)
1 oz raisins
1 2/3 oz butter
1 Tbsp dark sugar
1 Tbsp honey or maple syrup
1/2 tsp cinnamon powder
1 2/3 oz chopped walnuts

Soak raisins in hot water for 5 min. Drain water and let raisins dry on a towel. Butter a small pyrex and layer apple and pear slices. Sprinkle with raisins. Melt butter, add sugar, cinnamon and honey and stir well to blend. Brush mixture over apples and pears. Bake in a preheated oven for 30 min, remove pyrex, sprinkle fruit with chopped walnuts and continue baking for 10 more min.

Up to this point it's amazing...enjoy hot or cold. I, however, had also bought some vanilla cream from IKEA. I then added a couple of tablespoons to the fruit and it became simply irresistible!!! (And the guilt is back on...)

💡 In order to prevent fruit from turning brown, we sprinkle them with 1-2 Tbsps lemon juice when we peel them.

This post is towards our participation in the Food Blog Awards 2016 contest, organized by BHMA Gourmet. Props used are from IKEA, our sponsor. Cookandfeed is a candidate in the Best Family Cooking by IKEA category.
If you wish to vote for us, simply press HERE, type your e-mail and press DONE!
Thank you

 

13 σχόλια:

  1. Καλά μ' έχετε "πεθάνει" μ' αυτή τη σάλτσα βανίλιας Μαρία μου.
    Τρεις αναρτήσεις άκρως "δελεαστικές" και με έχετε βάλει στην λογική να πάω ΙΚΕΑ τις επόμενες ημέρες (γιατί θέλω και κάτι άλλα πραγματάκια...)

    Ωραίο και μυρωδάτο γλυκάκι

    Καλή επιτυχία εύχομαι φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου! Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις σίγουρα κάτι λαχταριστό να κάνεις αν την πάρεις :)

      Διαγραφή
  2. Από τα εύκολα και ελαφριά γλυκά που μου αρέσουν πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωχ Παναγίτσα μου... Να τη η κρέμα κι εδώ... Φανταστικό γλυκάκι... Και τόσο εύκολο που σε προκαλεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα, μα είναι δυνατόν να τη δεις και να μη την πάρεις;

      Διαγραφή
  4. χιχι.. μεσα στις ενοχές είμαστε όλοι!!
    Ωραίο γλυκό και η κρέμα του παει πολύ..

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μάριον! Όσο για τις ενοχές....άστα ;)

      Διαγραφή
  5. Ωραίο και εύκολο γλυκό!
    Πολύ μου αρέσει η γεύση και η υφή που αποκτούν τα ψημένα φρούτα και ο συνδυασμός τους με την κρέμα πρέπει να είναι φανταστικός!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή