Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

σολομός με κρεμμύδια/Salmon Fillets With Caramelized Onions

For English, scroll down
Στο σπίτι μας δεν φτιάχνουμε πολύ συχνά ψάρι, για κάποιο λόγο συμφωνούμε ότι δεν είναι ανάμεσα στα αγαπημένα μας γεύματα. Όταν κάνουμε όμως το βήμα, κάποιες φορές τρώμε σολομό.
Τόσα πράγματα ψώνισα από το ΙΚΕΑ, υπήρχε περίπτωση να μη πάρω σολομό;
Σήμερα έχουμε ένα γευστικό γεύμα με φιλέτα σολομού και καραμελωμένα κρεμμύδια, ελαφρύ και ευπαρουσίαστο, που σίγουρα θα αρέσει στην οικογένεια.

χρειαζόμαστε
4 φιλέτα σολομού (500 γρ)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
50 ml και 1 κουταλιά ούζο
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
50 ml χυμό πορτοκάλι
αλάτι-πιπέρι

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα 50 ml ούζο και μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε το σολομό με το δέρμα από πάνω. Τον αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2 λεπτά και τον γυρίζουμε. Προσθέτουμε επάνω στο σολομό τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε το σολομό από το τηγάνι και τον διατηρούμε ζεστό. Στο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ούζο, αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού. Σιγοβράζουμε μέχρι εξατμιστούν τα υγρά και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
Σερβίρουμε το σολομό σε πράσινη σαλάτα και διακοσμούμε με τα κρεμμύδια.

💡Το συγκεκριμένο φαγητό σερβίρεται και κρύο και είναι πολύ νόστιμο.

Και αυτή η ανάρτηση που δημιουργήθηκε με σκεύη από το ΙΚΕΑ, είναι για το το διαγωνισμό Food Blog Awards 2016 που διοργανώνει το ΒΗΜΑ GourmetΤο Cookandfeed είναι φέτος υποψήφιο στην κατηγορία Best Family Cooking by IKEA.
Αν θέλετε να μας ψηφίσετε, απλώς πατάτε ΕΔΩ, γράφετε το mail σας και πατάτε το DONE!  
Ευχαριστούμε 💓 

At home we don't eat fish frequently. For some reason we all agree it is not among our favorite meals.
When we do want to occasionally have fish though, we agree on having salmon. I bought so many things from IKEA, how could I not buy their salmon as well?
Today we have a delicious dish with salmon fillets and caramelized onions, light and presentable, a sure hit with the family.

we need
4 salmon fillets (1 lb approximately)
2 green onions, finely chopped
1 2/3 oz  plus 1 Tbsp ouzo
1 onion, sliced horizontally
1 Tbsp olive oil
1 2/3 oz orange juice
salt and pepper, to taste

Pour 1 1/3 oz ouzo in a non-stick frying pan and, once it comes to a boil, place salmon fillets in the pan, skin facing up. Allow to cook for two min, then flip them over. Sprinkle chopped onions over fillets, cover and continue cooking for another five min. Transfer salmon to plate and keep warm.
Add olive oil to pan and sauté onions until soft. Add 1 Tbsp ouzo, bring to a boil, then add orange juice. Simmer until liquid has evaporated and onions are caramelized.
Serve salmon fillets on a bed of greens and top with onions.

💡This particular dish can be also served cold, it is equally delicious.

This post is towards our participation in the Food Blog Awards 2016 contest, organized by BHMA Gourmet. Props used are from IKEA, our sponsor. Cookandfeed is a candidate in the Best Family Cooking by IKEA category.
If you wish to vote for us, simply press HERE, type your e-mail and press DONE!
Thank you

6 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο κι ευπαρυσίαστο πιάτο Μαρία.
    Τα καραμελωμένα κρεμμύδια το κάνουν νομίζω ιδιαίτερο.
    Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μάριον! Πράγματι το κρεμμύδι δίνει ακόμη περισσότερη γεύση στο σολομό!

      Διαγραφή
  2. Τα υλικά που διάλεξες ταιριάζουν τόσο μεταξύ τους και τα καραμελωμένα κρεμμύδια (στα οποία έχω αδυναμια), πιστεύω ότι απογειώνουν το πιάτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ! Δίκιο έχεις όλα τα υλικά ταιριάζουν τόσο μετξύ τους!

      Διαγραφή
  3. Φαινεται φανταστικο!!!!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!
    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή